Bibliotēkas
1

Zane Nuts ir rakstniece, kurai būtiska ir patiesība gan pašai pret sevi, gan savu lasītāju. Viņa ir pārliecināta, ka ar rakstniecību spēj padarīt pasauli labāku.

Sākotnēji Zanes aicinājums bija jurisprudence, jo jaunības gados cerēja kļūt par Green Peace pārstāvi un glābt pasauli. Taču laika gaitā saprata, ka jurista profesija tomēr nav viņas patiesais aicinājums.

Tagad viņa ir pārliecināta, ka caur rakstīšanu attīstās, aug un kļūst par labāku cilvēku, kas sniedz lielāku labumu sabiedrībai. Ar savu atklātību un sirsnību viņa spēj apburt un likt sarunas biedram ātri vien atbrīvoties no jebkādiem aizspriedumiem. Šīs pašas īpašības ir jūtamas arī viņas romānos un stāstos, kuros ar drosmi un vienkāršību tiek pētīti cilvēku attiecību sarežģījumi un meklēta cilvēciskā laime. Zane lasītāju sirdis iekaroja jau ar savu pirmo romānu "Es izgludināju viņa kreklus". Šobrīd viņa ir izdevusi jau desmit grāmatas, kuras ir plaši pieprasītas gan pieaugušo, gan jauniešu vidū.

17. oktobra tikšanās ar Zani izvērtās par aizraujošu sarunu par literatūru, dzīvi, radošumu, iedvesmas avotiem un personisko pieredzi. Mēs izsakām pateicību par viņas atklātību, dalīšanos ar pieredzi un ieskatu grāmatu tapšanas procesā, par sniegto ieskatu rakstnieka profesijas un dzīves aizkulisēs.

Paldies Vangažu vidusskolas 8.,9 un 10. klases skolēniem un skolotājām Inesei, Baibai un Dacei un pārējiem pasākuma apmeklētājiem par piedalīšanos un interesi iepazīt latviešu rakstnieci.  Novēlām Zanei Nuts saglabāt savu pozitīvo un humoru pilno skatījumu uz dzīvi, kā arī lai visas iecerētās idejas pārtop jaunās grāmatās un filmās!