Novembra nedēļā starp abiem Latvijas patriotiskākajiem svētkiem Sauriešu Radošās attīstības centrs sarīkoja ļoti interesantu pasākumu ciemata senioriem gardēžiem. Dalībnieki ieradās gan ar saviem sagatavotajiem ziemas krājumiem burciņās, gan salātiem, gan konditorejas izstrādājumiem un pašceptu maizi.
Pasākumu atklāja z/s Stūrīši saimniece Inguna Knodze, mielojot visus ar neparasti pufīgām pankūkām, kuras ceptas izmantojot sūkalas, bet nepievienojot olas. Ļoti gardi ar trijiem neparastu veidu ķirbju ievārījumiem. Inguna audzē neskaitāmas ķirbju šķirnes un dažādus dārzeņus, pārstrādā tos realizācijai. Baudījām sīpolu-pīlādžu-ābolu čatniju un čili marmelādi – īstas delikateses.
Pasākuma dalībnieki bija sagatavojuši gardumus gardēžu konkursam. Kā tikai tur nebija! Daudzveidīgi salāti burciņās no visiem iespējamiem dārzeņiem, gardās ķilavmaizītes, pašcepta ķirbju maize un daudz kas cits. Jāpiemin neparastais ievārījums no irbenēm, kabači, kuri garšo kā sēnes, fermentēto sēņu salāti. Pie aromātiskas tējas tases un nesteidzīgām sarunām, apmainoties ar receptēm, degustācija ritēja pilnā sparā. Degustācijas konkursā uzvarēja un balvu saņēma Valentīna Filipoviča, kura vispārējai vērtēšanai bija atnesusi sešus dažādus gardumu veidus, kā pati saka, no sava bezgalīgā ziemai sagatavotā krājuma.
Pasākumu kuplināja Sauriešu vietējā rokdarbniece Tatjana Vabulītē, kura darina dimantu mozaīkas glezniņas. Meistare stāstīja par pinķerīgo darbu, lai ikviens no bezgala daudzajiem sīksīkajiem dimantiņiem ar pinceti tiktu novietots un pielīmēts tam paredzētajā vietā. Visi sajūsminājās par spilgtajiem attēliem, kas ataino ziedus, dzīvniekus un dabas motīvus, bet arī vienprātīgi atzina, ka šim darbiņam nepieciešama pacietība, rūpība un darbošanās ar ļoti sīkām detaļām, un ne visiem tas padodas. Tāpēc īpašs prieks par Tatjanu, kurai tas izdodas ļoti labi.
Iedvesmojušies no atraktīvā un izzinošā pasākuma, klātesošie vienojās tikties nākošreiz februārī, lai piedalītos saimnieces Ingunas vadītajā dārzeņu fermentēšanas meistarklasē.
Paldies Sauriešu Radošās attīstības centram par iespēju lietderīgi pavadīt laiku, un tiekamies nākošreiz, lai iemācītos skābēt burkānus un bietes!